Vælg den rette privatskole til dit barn

05 august 2022 admin

editorial

Når du skal vælge skole til dit barn, er der mange valg der skal træffes. Du får nok at gøre med at besøge skoler i området og hilse på lærerne, og du skal beslutte, om dit barn skal gå på en skole med et særligt fagligt fokus, eller om det er den personlige og sociale trivsel, der skal være i højsædet. Men et af de første valg, du står over for, er, om du vil sende dit barn på en privat eller kommunal skole.

Forskellen på frie grundskoler og kommunale folkeskoler

Hvad er forskellen på private og kommunale skoler? Kort sagt er private skoler ikke drevet af de lokale myndigheder, mens kommunale skoler er det. Privatskoler finansieres normalt ved hjælp af gebyrer, der betales af forældrene, mens kommunale skoler finansieres af skatteyderne.

privatskole

Private skoler har ofte et særligt fokus eller en særlig mission. De kan f.eks. specialisere sig i kunst eller kreativitet eller have et ekstra fokus på at uddanne borgerne til at fungere i en demokratisk sammenhæng. De kan også være i stand til at tilbyde mindre klasser og mere individuel opmærksomhed til børnene.

Kommunale skoler skal følge den nationale læseplan, der er fastsat af regeringen. Det betyder, at de skal undervise et bestemt antal timer om ugen i kernefag som f.eks. engelsk, matematik og naturvidenskab. Privatskoler kan have større frihed, når det gælder deres læseplan. De kan f.eks. bruge mere tid på kreative fag eller fremmedsprog.

Private skoler har også mere kontrol over deres optagelsesproces. De kan selv vælge, hvilke elever de vil optage, mens statslige skoler skal optage alle elever, der bor i deres optageområde. Det betyder, at private skoler kan håndplukke deres elever, mens statslige skoler skal tage alle, der søger ind, ind.

Hvis du ønsker at vide mere om din lokale privateskole, kan du altid klikke ind på johannesskolen.dk.