Hvis du skal have malet din bolig og har besluttet dig for at du vil have en professionel maler til at udføre opgaven har du mulighed for at udnytte malerens ekspertise langt ud over at han er ekspert i at male. Udover at være en uddannet håndværker der er ekspert i at male, er han også god til at råde og vejlede i forhold til, hvilke farver du bør undgå eller hvilke farver der er perfekte til lige netop din bolig.

I de sidste 2 årtier har farven de fleste har haft på væggene været hvid eller hvis det er gået vildt for sig, en anden meget lys farve. Nu er det ved at ændre sig og det er blevet moderne at have farver på væggene. Enten på samtlige vægge eller på den ene. Du kan f.eks. få råd og vejledning af en maler i Hadsten.

Farver på væggene ændre rummet

Hvis du har lyst til at få farve på væggene, er det ikke underordnet hvilke farver du vælger. Den forkerte farve kan få rummet til at virke småt, koldt og køligt. Omvendt kan den rigtige farve forvandle rummet fuldstændigt. Det kan få et lille rum til at virke større eller det kan få et stort rum, som ellers virker stort og køligt til at virke mindre, varmt og indbydende.

Vælger du f.eks. også den forkerte farve til køkkenet, vil det betyde at dine madvarer vil få en anden farve, når du står og tilbereder maden. Den forkerte farve på væggene vil få maden til at se uappetitlig  og helt forkert ud. 

Et andet eksempel er at hvis der er lavt til loftet, kan maleren male en hvid stribe imellem loft og væg. Det vil få det til at virke, som om at der er højere til loftet end der reelt er.