Når du kigger på en bolig, så er der sikkert mange ting, der påvirker dit førstehåndsindtryk. Murværket og fugerne kan i den grad også være noget af det, der kan skabe blikfang. Fuger der trænger til en ekstra kærlig hånd kan få enhver facade til at se mere slidt ud – og det er de færre, som ønsker at facaden skal se sådan ud på lang sigt. Udover at slidte og sprækkede fuger kan se grimt ud, hvorfor er det så vigtigt at få lavet? Det skal vi prøve at kigge nærmere på. 

Hvorfor dine fuger skal være sunde

I takt med at fugerne og ens murværk udsættes for vind og vejr, så vil det også kunne give en facade, som er mere slidt. Hvis det også gælder for dine fuger, så er der god grund til at hyre hjem til en omfugning. Fugerne har nemlig meget at sige for murværkets stabilitet – og det er der ikke noget at sige til, nu hvor man tænker over det. Fugerne ligger nemlig mellem alle murstenene og hjælper med at give dem den stabilitet, som der også er brug for. 

Hvis du derfor kan se, at din facade har fået sprækker i fugerne, så er det en ide at overveje professionel hjælp. Der findes nemlig firmaer, som er specialiserede i at fjerne de eksisterende fuger med en fugefræser, så der bliver plads til at kunne lægge nyt fugemasse. 

Find det rette fugefirma

Når du skal finde et fugefirma, så er der flere ting, du kan kigge efter. Udover at kigge på den erfaring de har, så kan du også undersøge, hvordan deres arbejdsproces er. Nævner de noget om, hvordan de griber opgaven an, og står de får alt det oprydningsarbejde, som også er forbundet med en omfugning. Det vil du nemlig blive glad for i sidste ende, hvis du har undersøge på forhånd. 

Du kan læse mere her: https://www.mjofacdeudkrads.dk/