Spar penge på at installere en varmepumpe i hjemmet

27 juni 2022 silje_hansen

editorial

Flere og flere har fået fokus på at skifte til grøn energi. Både fordi det sender et klart signal om, at du sætter dit præg på klimaet og de ressourcer kloden har tilgængelig. Derudover er det også rart for din pengepung. Det skyldes, at du kommer til at spare en del penge hver måned på at bruge energi og varme i din husstand. Særligt hvis du i dag anvender et oliefyr, gasfyr eller træpillefyr. Det er langt bedre og billigere at bruge luften og sollyset til at omdanne til energi.

Et af de tiltag som du kan overveje er en varmepumpe. En varmepumpe kan både opvarme og nedkøle din bolig. Du kan enten vælge en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe.

Der er i dag gode tilskudsmuligheder som du kan søge om, da staten støtter op om den grønne omstilling. Det er derfor værd at benytte sig af, for at sætte skub i dine overvejelser.

varmepumpe

Hvor meget kan du spare om året på at installere en varmepumpe?

Det er svært helt præcist at sige, hvor meget du kan spare om måneden eller året i kroner ved at skifte over til en varmepumpe. Du kan dog forvente, at du kan spare op mod 30 % af din energiregning, hvis du f.eks. anvender oliefyr eller gasfyr i dag.

For at kunne udregne helt præcist, hvad du kommer til at spare hver måned, kræver det at du får en professionel fagmand ud. Her er det afhængig af dit nuværende forbrug, samt hvilken varmepumpe du vælger.

Hvem kan hjælpe dig med at montere en varmepumpe?

Hvis du ønsker hjælp til at montere en varmepumpe, er der gode muligheder på markedet. Her er det vigtigt at søge efter en specialist som også er godkendt til at installere en varmepumpe. Det kunne f.eks. være https://raska.dk/