Den grønne omstilling er en realitet i Danmark. Dette betyder at du som privat forbruger med stor fordel kan tage et kig på dine muligheder for at bidrage – især når det kommer til din private bolig. Der er nemlig penge at spare, lige som der er tilskud at hente.

Blandt de mest lavt hængende frugter som er lige til at plukke når det handler om energi optimering af huset er efter isolering af de ydre mure samt udskiftning af ruderne i samtlige vinduer til mere isolerende typer. På den måde kan du forhindre at varmen slipper ud, og dermed slippe billigere af sted med opvarmning af boligen. Og hvis du virkelig vil flytte nålen kan du bytte dit udtjente fyr til et nyt eet af slagsen – eller måske endda en moderne luft til vand varmepumpe.

Hvorfor skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe?

Står du således for at skulle udskifte dit gamle, slidte oliefyr er du måske lidt i tvivl om hvorvidt dette overhovedet kan svare sig i stedet at investere i en luft til vand varmepumpe.

Det kan godt være rigtig svært at forestille sig at en varmepumpe skulle kunne varme brugsvand og cirkulations vand op i den mængder som det kræver at holde såvel badevand som radiatorer varme gennem en lang vinter. Men faktisk forholder det sig således at du med en korrekt kalibreret luft til vand varmepumpe kan opnå såvel langt større energi effektivitet som en højere grad af drift sikkerhed.

En luft til vand varmepumpe skal ikke konstant renses, repareres og vedligeholdes, som det ofte er tilfældet med et gammelt fyr. Du vil heller ikke skulle fylde brændstof på en varmepumpe. Og så vil en luft til vand varmepumpe typisk kunne spare dig for over halvdelen af dine samlede udgifter ril opvarmning af boligen.

Du kan læse mere, og finde din luft til vand varmepumpe i Ringsted, på hjemmesiden danskvarme.dk