Hvis du som så mange andre gerne vil gøre din del i forhold til den vigtige klima- og miljøkamp, som i dag er så relevant, er et at de steder, du kan kigge, på din boligs varmekilde. Har du et olie eller gasfyr, som måske endda trænger til at blive udskiftet, kan du med fordel udskifte det. Gerne til en varmepumpe.

Ikke alene er en varmepumpe meget CO2 venlig, da den kun forbruger 1 kW for hver 3 kW den producerer. Til sammenligning er forholdende 1:1 med et traditionelt oliefyr. Ved siden af at være miljøvenlig, vil du også ende med at spare penge på din el og varmeregning. En varmepumpe har som udgangspunkt tjent sig ind efter en 5-6 år og de har som regel en levetid op til 20 år. Du kan f.eks. kigge på varmepumper i Oksbøl.

Få råd og vejledning

Har du besluttet dig til at skifte til den langt mere miljøvenlige varmekilde kan du med fordel få en autoriseret installatør til at vejlede dig til hvilken type du skal investere i. Det er også vigtigt at du får en varmepumpe i den rigtige størrelse, så hele din bolig bliver varmet op.

Det kan også være at det er nødvendigt, at du starter med at få dit hus isoleret, hvilke igen vil påvirke din varmeregning positivt. Har du et hus i flere etager, kan det også være nødvendigt at der skal laves rør så alle rum får sin andel af varmen. Alt det er en del af den specielle uddannelse, som din autoriseret installatør har fået så han kan råde og vejlede jer, så i får det optimale ud af jeres nye varmepumpe.

Den skal også installeres et sted, hvor den genere så lidt som muligt. En varmepumpe kan godt larme en smule så den skal ikke stå lige udenfor soveværelset.