Skal du altid male ved fraflytning?

11 maj 2021 Steffen Hansen

Som lejer af en bolig kender du måske frygten, der kommer, når du skal fraflytte et lejemål. Der skal ordnes gulv, der skal gøres rent, og der skal males i hele lejligheden. Men er det nu nødvendigt med alt dette? Lær mere her i indlægget.

Kommer an på udlejer

Det hele kommer faktisk an på hvad udlejer tænker er nødvendigt for lejligheden. Hvis der står i lejekontrakten, at alle vægge og loft skal males ved fraflytning, så er dette tilfældet, medmindre de er til at snakke med. Hvem der skal klare malingen afhænger også af udlejer. De kan påkræve, at det er en professionel maler der klar opgaven, men de kan også give ud tryk for, at det er okay, at du gør det selv. Derfor er det en god idé altid at ringe til udlejeren, og høre hvad deres tanker er ift. maling af væggene.

Hvilken maling skal bruges

Hvis din udlejer er fastbesluttet på, at der skal males, så kan de også påkræve, at der bliver malet med en bestemt type maling. Dette kan de gøre, fordi det er den maling de selv tidligere har brugt, og måske et bestemt udtryk, som de gerne vil have malingen skal give. Der findes forskellige glans, når det kommer til maling, og derfor har dette betydning for, hvordan det ser ud.

Det er dog også vigtigt at påpege, at dyr maling som udgangspunkt dækker bedre, og man derfor ikke på samme måde er nødt til at male hele lejligheden mange gange, som hvis det var billig maling. Det vigtigste er blot, at det dækker så udlejer er tilfreds, og så lejligheden står klar til næste lejer.

Konklusion

Det kan altså derfor konkluderes, at det er udlejere som i sidste ende beslutter, om det er nødvendigt at lejligheden males. Derudover er det udlejer som bestemmer, om det skal være en professionel, eller om du selv må male. Det er dog vigtigt, at du læser din lejekontrakt igennem, så du ikke bliver snydt af udlejer.