Skaf dig af med din garageport

07 april 2020 anders_lundtang_hansen

Før man kan indføre sig en nye garageport i Svendborg – der vil være vores eksempel og udgangspunkt i denne artikel – så er man jo nødt til at fjerne den gamle.

Også selvom man måske ønsker at sløjfe garagen eller helt bygge noget andet på stedet såsom en carport eller bare omlægge stedet til natur, så kommer man ikke fra, at den gamle garageport skal væk.

Selv hvis hele garagen skal væk, så er det smart at starte med denne garageport, fordi den som regel er til at tage af separat fra resten af garagen, om den så er elektrisk, rulles sammen, er manuel eller er ubøjelig i sin funktion.

Dog er det jo også klart, at man måske bare er træt af at glo på den nuværende garageport, fordi den er falmet så meget, at den ikke er pæn at se på, og man misligeholdt den så længe, at det bedre kan svare sig at sætte en ny op.

Eller også er man træt af, at man specielt om vinteren skal ud selv og løfte garageporten og køre ens bil ud, hvorefter man så skal ud igen og lukke garageporten – man ønsker sig ganske enkelt en elektrisk en af slagsen.

Man kan så risikere, at man ikke længere ligger inde med brochuren til, hvordan den skulle sættes op, så man kan regne ud, hvordan den skal tages ned – og man kan ikke selv huske det.

Eller også fik man andre til at montere den, hvorfor man ikke aner, hvordan de gjorde, og man ikke huske heller, hvem man fik til at gøre det arbejde.

Så man skal være varsom, hvis man vælger selv at tage den ned og ikke få håndværkere til det.

En møtrik fjernet ét sted, kan sende garageporten direkte mod gulvet, og så skal man passe på med, at man ikke rammer andre eller sig selv eller ting, der kan gå i stykker.

Bevæg dig varsomt fremad med det arbejde.