Sæt boligen i stand med hjælp fra din maler i Helsingør

26 april 2022 astrid_pedersen

editorial

Når malingen på væggene er falmet i farverne, lofterne begynder at gulne, og det indvendige træværk som for eksempel paneler, dørkarme og vinduesrammer er blevet skrammede og ridsede, trænger boligen til en omgang frisk indvendig maling.

Måske tænker du at det kan du da sagtens klare selv. Det er blot et spørgsmål om lige at finde en ledig weekend, så skulle den ged være barberet.

Men her skal du tænke på at malerarbejde består af meget andet og mere end blot at påføre vægge, lofter og indvendigt træværk et par liter maling. I hvert fald hvis det skal gøres ordentligt, og hvis resultatet skal være helt perfekt.

image

Godt malerarbejde tager tid

Du skal belave dig på at sætte mange dage – måske endda uger – af til projektet. Afhængig af dine vægges tilstand og beskaffenhed samt selvfølgelig boligens størrelse kan malerarbejde tage alt fra en lille uges tid til fjorten dages eller tre ugers fuldtids arbejde.

Først skal du købe ind til projektet – og så skal gulve, møbler, stikkontakter og indvendigt træværk i hele boligen dækkes af med pap og plast. Her kigger du snildt på en dags arbejde som skal udføres inden det egentlige malerarbejde kan påbegyndes.

Du kan være så heldig at pudset på dine vægge er i fin stand, og du blot efter grundig slibning, afrensning og fyldning af huller kan male direkte derpå. I så tilfælde skal væggene dog stadig primes og males flere gange med grunder hvis malingen skal både binde og dække.

I tilfælde af at der sidder gammelt væv og tapet som først skal fjernes kan du roligt tilføje flere dages ekstra arbejde. Og viser det sig at pudset inden under er i dårlig forfatning skal du i gang med oppudsning af væg eller måske en fuldspartling.

Din maler i Helsingør kan hjælpe dig med at forskønne boligen – læs mere på malerhelsingoer.dk