Hvis du går og har ondt i kroppen, hvad end det er i muskler eller led, så er det ikke rart. Der er dog nogle ting, du kan gøre, hvis du gerne vil slippe af med smerterne. Du kan søge professionel hjælp, eller du kan finde øvelser, der kan hjælpe med at mindske smerterne, og styrke din krop, så smerterne ikke så let kommer igen. Hvis du gerne vil vide, hvad du kan gøre for at slippe af med muskel eller ledsmerter, så læs med her. 

Kiropraktor

En god fagperson, der kan hjælpe dig af med dine smerter, er en kiropraktor. En kiropraktor er uddannet indenfor behandling af smerter i kroppen. En kiropraktor ved, hvor der skal trykkes og vrides for at lindre dine smerter. Det kan derfor godt komme til at knække lidt i kroppen alt efter, hvor du behandles. 

Fysioterapeut

En fysioterapeut minder på nogle områder om en kiropraktor. Hos en fysioterapeut er der dog fokus på et lidt længerevarende behandlingsforløb, hvor du eventuelt får nogle øvelser, du skal udføre derhjemme for at styrke din krop, så du undgår smerter i fremtiden. Dette kan både være udstræknings øvelser til dine led eller styrketræningsøvelser til at styrke dine muskler. 

Akupunktur

En tredje mulighed du kan benytte dig af, hvis du gerne vil af med dine smerter, er akupunktur. Akupunktur foregår hos en akupunktør, der behandler dig ved hjælp af små nåle. Disse nåle stikker akupunktøren ind i bestemte steder i huden og musklerne for at lindre dine smerter. 

Alle disse behandlingsformer kan på mange punkter minde om hinanden. Du kan derfor med fordel kontakte nogle af de forskellige fagpersoner der, ud fra dine smerter, kan vurdere hvordan de bedst kan behandles. Du kan forhøre dig omkring, hvad de kan tilbyde dig. Du kan også afprøve de forskellige metoder for at se, hvilken behandling der passer bedst til dig.