Sådan her undgås smitte ved massør

03 april 2020 anders_lundtang_hansen

Det er noget af det mest lindrende i verden, når man kommer på besøg hos en professionel massør, og man lige får lidt wellness på ens sædvanlige tidspunkt på månedet for eksempel, eller hvis man langt om længe mærker nogle muskelspændinger forsvinde, fordi man får ren rette massage.

Bare sådan en ting som at blive masseret af ens partner, er noget, som man ikke skal tage for givet og virkelig værdsætte.
Har man en god partner, så kan man ligefrem hjælpe hinanden med at løsne nogle spændinger, selvom det altid er bedst at konsultere en professionel til dette.

Dog er det jo også ligesom med ekspedienter og folk, der arbejder med fødevarer: hvis de er syge, så skal de blive hjemme, og hvis der er den mindste tvivl, så foreslår mange, at man alligevel bliver hjemme hos en sikkerheds skyld.

Dette gælder både for ikke at smitte medarbejderne, men også så man ikke deler smitten videre via maden.

Nu er det ikke alle smittekilder, der deles via mad eller materieller overflader for den sags skyld, for megen smitte kommer også af kropsberøring.

Derfor skal en massør heller ikke åbne sin biks eller komme ud til kunderne, hvis vedkommende er syg.

For godt nok kan vedkommende måske ordne problemer i kroppen for en, men så går man bare derfra behandlingen med en sygdom i bagagen.

Skal man være på den sikre side, så bør man desinficere ens hænder og andre legemer, der skal bruges til at massere folk med, hvis man mistænker noget latent sygdom, eller hvis man bare vil helgardere sig.

Hellere være på den sikre side end at ende med at sprede noget sygdom – specielt hvis man har mange kunder i løbet af en dag som massør.

Det skulle jo helst ikke gå galt, men sygdomme og bakterier kan man ikke se med det blotte øje, så man bør beskytte sig selv for at beskytte andre.