Når man første forstår grundprincippet bag, hvordan plasmaskæring foregår, så tør vi godt gætte på, at du bliver ret så imponeret over, hvor langt den menneskelige teknologi er kommet, og hvad man kan gøre med den.

For det første skal vi lige have på det rene, at den her slags skæring ikke er sådan noget, man foretager med at save med en fukssvans eller lignende i hånden.

Det er sådan set heller ikke en elektrisk stiksav, vi har med at gøre her, og det er heller ikke en rundsav på et bord.

Alle dele er skam imponerende styrker i sig selv, men vi skal helt hen til noget, hvor videnskaben har forstået at omdanne energien til en kraftfuld udladning, som man så kan bruge i industrien med videre.

Det er den slags skæring, hvor man lægger for eksempel metalplader eller selv noget af det hårdeste materiale i verden, du kan forestille dig, under et “rør”, hvor selve skæring skal foregår.

Så tænder man for apparatet, og det skærer så med en enorm kraft, der skaber en hel del varme omkring stedet, hvor der skæres.

Den slags kan du måske forestille dig, at man gør med lasere eller diamanter, og det er da også en variant af at skære, når man virkelig skal have med at gøre med stærke materialer.

Men hvad du klar over, at man også kan skære med luft?

Det er faktisk pointen bag plasmaskæring, hvor man går helt ned i de enkelte bestanddele af luften og varmer dem op, så der opstår et plasma, som man så kan skære med.

Det kan være svært at forstå eller sætte sig ind i, og det vil vi sådan set heller ikke kede dig med, men det er blot for at pointere for dig, at man altså er kommer så langt, at man kan omdanne noget helt nede på sådan et lille niveau, at det blotte øje ikke kan se det, som man så kan skære med.

Det er da utroligt!