Ondt i ryggen, hvad kan du gøre?

22 august 2021 Steffen Hansen

Der er flere og flere stillinger, som indeholder stillesiddende arbejde eller som indeholder tunge løft i løbet af en dag, derfor er der flere og flere der døjer med ondt i ryggen. Hvis du er en af dem, så får du her nogle tips til, hvordan du kan fjerne dine rygsmerter.

Stræk ud

En god måde at få fjernet dine rygsmerter på, er ved at få strækket ud dagligt. Hvilke øvelser du skal lave afhænger af hvor du har ondt, og hvad det er der gør ondt. Derfor anbefaler vi, at du finder nogle øvelser på nettet, som kan hjælpe med netop det område, hvor du har ondt. Udstræk er også godt, hvis du ikke har ondt, men bare ønsker at få en sundere krop.

Tag til fysioterapeut

Hvis ryggen er rigtig slem, så kan det være en idé at tage forbi en fysioterapeut. På den måde kan du få professionel hjælp til øvelser, som kan hjælpe dig af med dine rygproblemer. En fysioterapeut kan give dig øvelser, som du skal lave hver dag, men også mærke præcis hvad der skal til, for at du kan komme i bedring.

Find en fysioterapeut her: https://tobiassteengaard.wixsite.com/gjernfysioterapi

Tag til massør

En anden god måde, at få fjernet sine rygproblemer på, det er ved at tage forbi en massør. Alt afhængig af hvilke rygsmerter du har, så er der forskellige massører, som kan hjælpe dig. Hvis det kun er lidt smerter, så kan du tage forbi de fleste. Hvis det er specifikke smerter, så kan du tage forbi en sportsmassør. En sportsmassør er uddannet i at afhjælpe de værste problemer, og kan finde ud af præcis hvor dine smerter sidder. Derved kan de give dig en dybdegående massage, som måske ikke er behagelig i momentet, men som vil hjælpe dig, når du kommer hjem fra behandlingen. Det kan være der skal mere end en enkelt behandling til.