Når malerarbejdet skal være i orden

10 april 2020 pia_nielsen

Du kan naturligvis vælge at gøre det selv – male. Men har du tiden? Har du kræfterne? Og har du det professionelle værktøj, der gør det hele meget nemmere? En professionel maler, http://www.gormlynge.dk/malerfirmaet-gorm-lynge-aps.aspx, klarer det hele på den halve tid, og så kan du være sikker på, at det er i orden. 

Undgå helligdage…

Det er ikke de religiøse mærkedage, hvor du har fri fra arbejde eller skole, du skal undgå. Du skal undgå de steder på væggen eller loftet, hvor du ikke har fået malet. De kaldes for helligdage.

Vægge med striber eller huller, der ikke er malet, bliver måske ikke umiddelbart synlige, hvis du maler samme farve – eksempelvis hvidt på hvidt – men så snart solens stråler eller lyset fra lampen skinner på området, vil det dukke op. Og du vil med garanti ærgre dig over det igen og igen. Med en professionel maler undgår du helligdage!

Hvornår bør du hyre en professionel maler?

En maler tager sig af andet end malerarbejde – også opsætning af filt, glasvæv eller tapet er traditionelle opgaver for en maler. Du kan vælge at hyre en maler til det, du ikke selv kan – eller ikke selv er så god til. 

Er du usikker på farvevalg eller om et rum egner sig til filt eller tapet, kan du rådføre dig med maleren. Den professionelle erfaring gør farvevalg til en naturlig ting, ligesom han hurtigt kan vurdere, om et rum eller en væg er velegnet til fil, væv eller tapet. 

Hvad koster en maler?

Prisen for en maler afhænger af opgaven. Materialerne alene er sjældent den største udgift, men derimod mandetimerne. Du kan spare på udgifterne til arbejdstimerne, hvis du samler flere opgaver i ét tilbud. Det vil sige, hvis du for eksempel ved fraflytning eller indflytning i en bolig, lader maleren tage sig af al malerarbejde inklusiv tapetsering og evt. opsætning af filt eller væv.