Murerens ældgamle erhverv

07 maj 2020 lotte_hindsberg

Det er sjældent at man tænker over hvor et håndværk stammer fra, men murerne har en meget eksotisk historie. Det var ønsket om at bygge store kirker for næsten tusinde år siden, at munke med erfaring i murerfaget kom fra Sydeuropa for at lære faget fra sig. Den første store murstens kirke er opført i Ringsted og hedder Sct. Berndt og blev indviet i 1134. Senere fik nystiftede murerlaug retten til alene at bygge og murer og munkene blev henvist til det religiøse. I dag arbejdes der på at de gamle teknikker ikke går i glemmebogen.

Faget har udvidet sig

I dag arbejder en murer med mange andre opgaver end at bygge kirker, selvom man ikke bør snyde sig for at kigge nærmere på Grundtvig kirken i Nordvestkvarteret. I dag bygges der blandt andet huse, der renoveres husfacader og der mures vægge og badeværelser op.

Mange mennesker kaster sig selv ud i at renovere deres boliger, men når det kommer til vægge og badeværelser, kan man med fordel få en murer til at sikre at væggene er i vatter. En væg der er i vatter, er langt nemmere at tapetere og male og det endelige resultat bliver også pænere.

Find den rigtige murer

Hvis du har et murerprojekt er det en god ide at kontakte flere. Det kunne f.eks. være en murer i Ebeltoft. Ved at bruge den tid på at finde den rigtige murer, spare du dig ikke alene for penge, men du mindsker også muligheden for en masse frustration. Få mindst 3 tilbud og husk, at det ikke nødvendigvis er det billigste tilbud, der er det bedste. Derfor skal du også huske at tjekke Trustpilot og se hvad andre tidligere kunder har haft af erfaringer. Har de overvejende gode erfaringer, så vil du med stor sandsynlighed også opleve det.