Der er utroligt mange sommerhuse, kolonihaver eller villaer, som på deres grund har en form for træværk, f.eks. en træterrasse eller et skur. Det vil også sige, at der er noget, som skal vedligeholdes.

Det betyder, at træet skal gennemgås og undersøges for råd, og der skal oftest også males, da malingen med tiden vil blive slidt og skralde af. Men før man kan male og se på træet, kan det være en fordel at få det sandblæst, da det vil pynte på det færdige resultat. Se evt. mere på https://nordicpainthouse.dk/

Hvorfor skal jeg sandblæse mit træ før jeg maler?

Træ bliver vildt beskidt med tiden, når det bliver udsat for vind og vejr. For med tiden vil der nemlig samle sig skidt og snavs, mos og malingen vil måske endda begynde at falde af. Det kan dog nemt løses.

Den løsning er en sandblæsning, som er en metode til at fjerne skidt og snavs. Så bliver træet også pænt og rent. Overfladen bliver derfor ren og nemmere at male, så resultatet bliver pænere og holder længere, men derudover vil det også blive nemmere at se, om der er gået råd i træet, så det evt. kan blive udskiftet. Du kan evt. rådfører dig med en lokal maler, om hvad der er behov for i din situation.

Ring til forskellige firmaer og få et tilbud

Hvis du har en maler ved hånden, så behøver du ikke gøre det følgende, men hvis ikke du kender en maler, så bør du investere tiden i at finde den rette, så det ikke bliver en rigtig dyr og dårlig oplevelse og service. Det er sjældent en god ide at ringe til den første og bedste, i stedet bør du som minimum ringe til tre forskellige og få oplyst pris og malingtype. Det har nemlig en stor betydning for resultatet.