I Danmark er tandlægebehandling ikke en fuldbåren del af det offentlige sundhedsvæsen. Dette betyder, at behandlinger og undersøgelser ikke dækkes helt og fuldt af sygesikringen, med få undtagelser.

Der er således en vis egen betaling i forbindelse med tandlæge besøg, uanset om det drejer sig om en avanceret behandling eller om du blot skal have renset og efterset bisserne. Dette afholder desværre en del mennesker fra at opsøge tandlægen – i hvert fald før det er for sent. Og det er faktisk synd.

Med et årligt eller halv årligt tandlæge besøg vil du på effektiv vis kunne forebygge de værste tandsygdomme og lidelser i tænder eller tandkød. Din tandlæge vil således kunne hjælpe dig med at bevare dine tænder sunde og stærke livet igennem.

Du vil ved blot at besøge tandlægen en eller to gange om året kunne spare dig selv for mange smerter, såvel i din mund som i din pengepung. Og så behøver regelmæssige tandlæge besøg ikke at vælte dit budget.

Lav en afdragsordning med din tandlæge

Et tandtjek med tilhørende tandrensning koster for det første ikke spidsen af en jetjager. Du bør prioritere disse kontrol besøg – og skulle du ikke være i stand til at erlægge de få hundrede kroner et sådant koster vil langt de fleste tandlæger kunne tilbyde en fordelagtig rentefri afdrags ordning. På den måde kan du så at sige bide udgiften over.

Det samme gør sig gældende for de mere omfattende behandlinger så som udfærdigelse og montering af kroner, broer og implantater, bortoperation af tænder, eller rodbehandling. Og står det helt slemt til kan du søge hjælp fra tilskudsordninger i offentligt regi.

Hvor kan jeg få hjælp til tandpine i Vejen?

Hvis du er bosiddende i Vejen kan du gå til tandlæge hos Tandlæge Tove Klose. Bestil tid til en indledende konsultation på tandlaegetoveklose.dk.