Når en person i vor tætte omgangskreds eller nære familie dør, vil vi typisk opleve en chok agtig tilstand lige efter selve dødsfaldet. Uanset om et dødsfald er ventet – for eksempel på grund af langvarig terminal sygdom – eller om det kommer ganske pludseligt, er overgangen fra liv til død stadig særdeles ubegribelig for os mennesker.

Derfor er det en ganske naturlig reaktion for et menneske at bryde sammen i sorg – også selv om man mente sig forberedt på denne hændelse. De fleste mennesker, som for nylig har oplevet et dødsfald, beretter om et nærmest svimlende savn af den afdøde, som er ledsaget af en nærmest handlings lammende følelse af tomhed der hvor den afdøde plejede at optage en plads.

Sorg er ikke noget, man lige børster af sig – og den er som regel kraftigst i ugerne efter et dødsfald. Det er desværre også i denne periode, de fleste praktiske opgaver skal udføres. Det drejer sig for eksempel om opgørelse af boet, fordeling af arv og gæld, afvikling af diverse bank konti, forsikringer og pensioner – og så selvfølgelig selve begravelsen eller bisættelsen.

Lad bedemanden hjælpe med at arrangere bisættelsen

Står du alene med alle disse opgaver, er det en rigtig god idé at opsøge professionel assistance. En marskandiser hjælper gerne med dødsboet, og en advokat kan forestå papirarbejdet. Og til hjælp med selve bisættelses eller begravelses arrangementet kan du vælge en dygtig, lokal bedemand.

En bedemand kan nemlig hjælpe med meget andet og langt mere end blot klargøring og kisteilæggelse af afdøde. Selv om det er bedemandens første og fremmeste opgave, kan han eller hun varetage mange flere opgaver i forbindelse med selve begravelsen, for eksempel bord reservationer til gravøl eller frokost på et lokalt gæstgiveri samt indhentning af begravelseshjælp fra kommunen eller fra den afdødes egen forsikring.

Har du brug for hjælp i forbindelse med begravelse i Odsherred, kan du med fordel kontakte Mobilbedemand.dk og få den mest kyndige og lokalkendte assistance.