Kontroller altid, at en netværksinstallation virker til perfektion

11 februar 2021 anders_lundtang_hansen

Det er ikke kun i hjemmet, at man har brug for en god form for netværksinstallation, for det kan også komme på tale i erhvervsmæssig sammenhænge.

Her skal man formentlig have mange enheder til at tale sammen, om det skal ske med et trådløst netværk, eller man har at gøre med en masse kabler – eller en kombination af begge.

Vi kender det jo selv fra hjemmet, om man arbejder derhjemme, eller man bare tjekker telefonen, eller man vil streame en film, at man udgyder et ramaskrig, når tingene går for langsomt; og før man har set sig om, så er det fordi, at netværket er nede.

Det kan måske være tale om en enkelt fejl i hjemmet, hvor man lige skal genstarte systemet, men det kan også være en fejl fra udbyderen, hvor hele lokalområdet er ramt, men det er i hvert fald altid ubelejligt, når det sker.

Den netværksinstallation skal sidde i skabet

I dette tilfælde tillader vi os så at bruge et eksempel med, at man som professionel skal installere en netværksinstallation i Silkeborg, og det kan både være til et privat hjem, at man skal udlægge det i en hel landsby, eller man skal udføre det i et helt kontorlandskab.

Er der tale om et kontorlandskab, så har man måske en IT-afdeling, der kan hjælpe til her, men ellers er man nok på egne ben.

Løbende tjekker man så, om systemet ser ud til at fungere, og når man så er klar til at indsætte det til brug for dem, der har bestilt det eller skal bruge det, så ser man jo også, om det virker efter hensigten her.

Men det bør ikke være nok: man skal teste det til fulde, prøve at belaste det lidt og se, hvad rækkevidden er, og hvad der eventuelt skal ændres til.

For det er så surt, hvis det virker i en enkelt dag, og så er der store problemer, så det hele skal ændres om.