Køb ikke ukurant fyrværkeri, selvom det virker som et godt tilbud

03 marts 2021 anders_lundtang_hansen

Efter en vis ulykke i Jylland på en fyrværkerifabrik for en del år siden blev der udstukket strengere regler for salg og opbevaring af fyrværkeri.

Dette medførte også, at mange mennesker havde svært ved at få fingre i det fyrværkeri, som de gerne ville affyre i den korte periode, som det er tilladt om året i Danmark.

Desuden snævrer den periode sig gevaldigt ind år for år, lader det til, og skal man have fyrværkeri af god kvalitet, så kommer det ofte også til at koste en del penge.

Dette gælder især, hvis det er produceret i Danmark, eller der har været mange led indover med at få fyrværkeriet til landet.

Lige netop med fyrværkeri skal man da også købe i høj kvalitet, så det både er flot, men også så sikkerheden er i top – en ulykke med fyrværkeri kan ikke altid ændres om med konsekvenserne.

Tiden ser også ud til at pege i retning af, at private ikke skal have mulighed for at affyre krudt i fremtiden, så det er med at være på pletten i den kommende tid, så man kan få mulighed for det.

Fyrværkeri skal ikke købes billigt

Så i din søgen efter at få fat i noget fyrværkeri, hvor der ikke går for meget “bureaukrati” i den, så hører du måske om en sælger, der kan skaffe det billigt til dig.

De første alarmklokker burde dog ringe, når du kan se, at det fyrværkeri bliver forhandlet udenfor sæson, som der ellers er regler for, hvorfor når man skal sælge det.

Dernæst er det ikke i en forretning, at handlen foregår, det burde være den anden advarselslampe, der lyser op her.

Slutteligt er fyrværkeriet ikke pakket flot ind med dekorationer, som det ellers er kutyme, og så vil “forhandleren” helst have betalingen i kontanter.

Så er der nok tale om ulovligt fyrværkeri eller scenefyrværkeri, og det skal du holde dig fra!