Det kan lyde lidt som en mærkelig påstand i rubrikken herover, og nogle mennesker vil måske se det som en selvmodsigelse, at man ser for sig en smed, der er for fin på den.

Men lad os da bare sige, at du skal tænke på den klassiske smedetype, hvordan ser vedkommende så ud for dig?

Ligner det for eksempel denne smedevirksomhed: https://chrisjensen.dk/ ?

Eller hvad ser du for dig, når du skal tænke på en smed?

I gamle dage sørgede smeden for meget af det grove arbejde i byen fra at sko heste til at trække tænder ud på folk, og derfor skulle have gerne kunne gå til hånde og gribe fat om det tunge værktøj, mens han var sodet ind i røg fra essen, havde ru hænder og gamle sår på kroppen.

Denne tilstand blev så meget vant for smedene, at de dårligt kunne forestille sig ikke at se anderledes ud, da det blev en del af deres indentitet, og sådan har det da også fortsat for mange smede op gennem tiden.

Det skulle da til nøds være, når man var i private sammenhænge af den store art eller til officielle arrangementer, at man lige kunne tage det store bad og tage en pæn skjorte på – ellers gjorde man det ikke.

Derfor tænker de færreste da også på en smed som en, der sidder og stritter med lillefingeren og sipper te af et te-stel.

Men der er faktisk slet ikke det, vi mener med at tale om, at en smed kan være fin på det.

For mange kunder vil faktisk – heldigvis – opleve, at når denne grovsmed har været hjemme hos en for at lave noget møjsommeligt arbejde, så er der pænt og rent bagefter endt arbejde.

Det er jo en del af den service, som smedene gerne vil levere, for selvom de måske selv kan lide at være sværtet ind, så skal det jo ikke gå ud over kunden.