Hvornår skal du hyre en elektriker?

11 august 2021 Steffen Hansen

Der er mange tidspunkter, hvor det kan være relevant at hyre en elektriker i stedet for at kaste sig ud i at klare det selv. Men hvornår skal man egentlig hyre en elektriker? Hvornår er en opgave for stor til, at du kan klare den selv, så det er både sikkert og lovligt?

Hvor meget kan du selv

Før du hyrer en elektriker skal du gøre op med dig selv, om det er en opgave du kan klare. Der er nogle opgaver, som er fine at klare selv, uden der kommer nogen form for fare ved det.

Det kan f.eks. være hvis du skal hænge en lampe op, tilslutte en mikroovn, eller noget andet simpelt, som ikke kræver den store viden inden for el, og hvordan det skal sættes sammen.

Hvis det er en større opgave, som at trække kabler til en ny stikkontakt, eller andet, som kræver en godkendelse. Så anbefaler vi, at du ansætter en elektriker til opgaven. Faktisk er det ikke lovligt at lave selv, uden det bliver godkendt af en el installatør.

Skal opgaven løses nu?

Når du skal ud og hyre en elektriker, skal du være forberedt på, at opgaven hurtigt kan løbe op i et par tusinde kroner, alt afhængig af opgavens omgang selvfølgelig. Derfor er det vigtigt, at du kigger på dine budgetter, og sikrer at du har penge til det arbejde du ønsker udført.

Hvis du ikke har penge nok til, at kunne forsvare en elektriker i budgettet, så er det smartest at vente indtil det ser bedre ud.

Der er nemlig intet værre end at skulle betale for noget, og så pludseligt opdage, at man rent faktisk ikke kan betale det som der er aftalt på forhånd.

Ender du med en afgørelse der viser, at du bør hyre en elektriker, så er der mange steder du kan finde en. Det kan f.eks. være en elektriker i Skovlunde, eller en by nær dig.