Når man endelig modtager ens nye pas med pasfoto i, eller man får det udleveret med det samme enten som et færdigt pas, man har fået lavet på stedet for første gang, eller man skal have fornyet ens, så er det sjældent, at man er særligt tilfreds med det.

Det skal forstås på den måde, at man selvfølgelig er glad for at have fået sig et nyt pas, også selvom man skulle betale for det, og for mange mennesker er det et bevis på, at de er blevet danske, når de har fået dette røde pas.

Men langt de fleste mennesker synes, at man ser så sur, nedtrykt og nogle gange decideret vred ud på det pasbillede, og det er der flere årsager til, som vi lige vil forklare dig i denne artikel.

Faktisk er du nok klar over det, når du tænker baglæns på det, da du læste forklaringerne på, hvordan man skal se ud på ens pasbillede, da man skulle få det lavet, hvis man ikke ligefrem fik forklaringen af dem, man havde besøgt til at lave ens pasfoto for en såsom https://www.solroedfoto.dk/pasfoto 

For reglerne de her pasbillede er blevet virkelig strenge, og det gør det da lettere for kontrollanterne at se pas igennem og tjekke dem, når reglerne er ens, men det gør så også, at man kommer til at se lidt ucharmerende ud på billedet.

Dette har blandt andet at gøre med opløsningen og farvebetoningen af billedet i det færdige resultat, der ser ret så mørkt ud.

Men den egentlige forklaring ligger mest i, at der ikke er plads til så meget udfoldelse med ens pasfoto, når man skal have det lavet.

Der må ikke være andet end en selv på billedet, man skal kigge direkte lige ind i linsen, man må ikke smile, og så er der også specifikationer dertil.

Så det ender ofte med, at man har et forbryder-lignende-billede i ens pas.