Hvordan holder man beton gulve varme?

17 maj 2020 anders_lundtang_hansen

Hvis der er noget, som beton gulve blandt de meste markante ting er kendte for, så er det, at de er kolde, så det batter.

Selvfølgelig kommer dette sig også af, at ofte er sådan nogle betongulve placerede under gade- og jordplan, hvor der generelt er koldt: i kældre med videre.

Det er nemlig her, at det bedst kan svare sig at støbe gulve af beton, så de holder sig som en del af fundamentet. Man ser sjældent gulve af beton som mellemgulve mellem etager, selvom gulvene da bestemt kan være lavede af hårde materialer også.

Men hvad kan man så gøre for, at man kan holde disse gulve varme, hvis man skal bruge dem til at gå rundt på?

Ofte befinder man sig sjældent i sådan nogle lokaler med betongulve længere tid ad gangen, da der i sig selv er koldt og fugtigt, men man ser dog nogle steder, at man bruger sådan nogle rum til beboelse.

Her er det dog nok nemmest, at man sørger for at iføre sig nogle varme munderinger, så man bedre kan holde varmen.

Er der nogle varmekilder såsom radiatorer med videre, man kan fyre op for, så er det også bare med at sætte gang i dem, for selvom varmen stiger opad, så vil det stadig give en fornemmelse af varme i rummet.

Det kan ikke svare sig at rette en varmekanon eller lignende mod gulvet for at varme det op, for det vil bare være spild af varme, og betongulvet vil hurtigt bagefter miste sin varme, og det vil generelt ikke brede sig.

Faktisk er den bedste, mere permanente løsning nok, at man lægger et gulvtæppe eller andet ud, som der kan spærre for kulden på betongulvet, og så kan man også have noget med rart at betræde under tæerne, sokkerne eller skoene.

Læs lidt mere om betongulve her: https://www.rybergbetonogdesign.com/beton-gulve