Hvilket værktøj skal man bruge til nedrivning?

18 maj 2020 anders_lundtang_hansen

I gamle dage var der ikke så meget at rafle om, når man skulle lave nedrivning: man brugte de redskaber, man lige havde ved hånden, og sikkerheden var også derefter.

Desuden byggede man jo heller ikke ting med tanke på, når det skulle rives ned, selvom man da nok godt kunne regne ud, at de fleste bygninger med videre har en udløbsdato, hvis ikke man vedligeholder dem.

Der er sikkert nogle konstruktører, der ikke har haft tanke på, at man i fremtiden måske ville have fjernet de gængse bygninger for at opføre nogle nye.
Så når man skal foretage nedrivning af den slags, så kan der komme mange overraskelser frem, og man skal virkelig være påpasselig.

Nyere bygninger bygger man hovedsageligt som samlesæt, hvorfor man også har en tegning over, hvordan bygningen er opført, og hvordan man så kan bevæge sig frem, når man skal dekonstruere den igen – hvilket der ofte ikke er tegninger til ved gamle bygninger.

Således er det nødvendigt, at man bruger det rette værktøj til den givne opgave, om det så er alt fra en skovl, som man fjerner murbrokker med, eller om man skal hen at bruge nogle maskiner, man skal føre i et styrehus for at rive bygningen ned.

Selvsagt er det ikke alle mennesker, der lige kan gøre den slags selv, og det er da bestemt langtfra alle, der ejer den slags værktøj og maskiner, man skal bruge til at lave den slags.

De mennesker tænker ofte, at det da ikke kan være så svært at smadre ting, som det er at opføre ting.

Det er bestemt nødvendigt at have ekspertise og erfaring til at (gen)opbygge sager, men det er heller ikke lige så nemt at rive ting ned.

Man skal vide, hvordan man bevæger sig frem, undgår ulykker og ved, hvordan man skal sortere skralder bagefter.

Hvis du vil have hjælp til dette arbejde, kan du kontakte: https://www.xn--bgelund-maskinstation-qfc.dk/