Der er mange forskellige ting, du kan gøre ved dit hus eller din lejlighed for at friske det op og få det til at se nyere og mere indbydende ud. Du kan for eksempel male væggene og investere i nogle nye møbler. Det er nok den nemmeste måde at give et nyt look til hjemmet på. Men noget andet, som også er supernemt og som har stor æstetisk impact er at få slebet hjemmets trægulve.

Med en professionel gulvslibning, kommer overfladen af gulvet til at blive så god som ny! Den bliver jævn og glat, og selv et gammelt gulv kan komme til at se splinternyt ud, hvis blot du får slebet det professionelt af gode fagfolk, der har forstand på gulvslibning. Sådan nogle kan du finde på gulvkanonen.dk

Hvilken type finish skal du vælge?

Når du har fået slebet gulvet, skal det have en form for behandling på toppen. Du kan nemlig ikke bare lade træet stå ubehandlet hen. Hvor gulvslibningen er noget, du skal have andre til at gøre, kan finishen nogle gange være noget du selv kan ligge og rode med. Hvis altså du gerne vil spare penge.

1. Få gulvet malet. Første mulighed er at male gulvet. Det kan give en kæmpestor ændring i det farvemæssige udtryk, hvis du vælger at male det. I stedet for den klassiske naturlige træfarve, stråler gulvet nu i en farve du har valgt. Maling er meget hårdført.

2. Få gulvet lud- og sæbebehandlet. Ludbehandling er den klassiske måde at behandle fyrretræsplankegulve på. Det giver et smukt og naturligt look, og farven kan tones så træets farve bliver mindre gullig.

3. Giv det lak. Lak er også en klassiker, når det kommer til plankegulve. Lak er meget hårdfør og du får mulighed for at give gulvet en anden farve, samtidig med at man kan se gennem lakken og se træets fine struktur.

Der er lidt at tænke over. Held og lykke med projektet!