Hvad laver man rensning af ventilation med?

18 maj 2020 anders_lundtang_hansen

Som udgangspunkt kommer det ret så meget an på, hvad det er for en type ventilation, man skal hen at rense, før man kan sige noget nærmere om, hvad man skal rense den med.

For eksemplets skyld kan vi sige, at man skal lave rensning af ventilation i Nordjylland, så vi er fastlåst regionalt, men vi udskifter så ventilationen efter, hvordan vi bevæger os frem.

Sådan en ventilation kan jo godt være en lille enhed, eller også er der tale om et element til ventilationen, man skal rense for sig, som er den enhed, der kræver rensning; her kan man eventuelt tage denne ud og rense den separat, hvis det er muligt.

Her kan man så måske sidde ved et bord med godt lys og formentlig et forstørrelsesglas også, hvis man virkelig skal zoome sig ind på, hvad man skal rense her.

I sådan en situation kan man så bruge de små børster, som man også benytter ved rensning af barbermaskiner med videre, når man skiller disse ad for at vedligeholde dem.

Bliver enhederne større, kan man øge størrelsen på børsterne, og måske kan man bruge et blæse-apparat, der kan puste støvet og andet utøj væk, hvis man ikke kan nå det med en børste.

Men værd dog varsom og pas på ved fremgangsmetoden, for hvis det er en skrøbelig enhed med mange små dele, så skal man ikke være for hårdhændet.

Nogle ventilationsenheder er dog noget større, så man måske skal helt ned på gulvet og antageligvis skille dem ad, før man kan rense dem, og så kan det blive et omfangsrigt arbejde, hvor man skal bruge mange redskaber for at rense dem – og store af slagsen.

Man kan også komme ud for ventilations-apparater, man ikke kan tage ned, eller hvor rensningen skal foregå inden i dem, og så er det med at skulle bruge tungt værktøj og eventuelt karte sig rundt for at gøre rent.

Husk også ventilationsrens i den forbindelse.