Har du møbler der skal ompolstres? Så se her!

13 april 2021 Mathias Nielsen

Gamle møbler er super charmerende. Ofte er de lavet med meget større omhu og sans for kvalitet, end hvad vi er vant til fra moderne møbler. Tager du et smut i IKEA, er der typisk brugt den allerbilligste type træ, og ofte er det blot imiteret træ, som i virkeligheden er plastic. Tager du derimod i en genbrugsbutik eller på auktion, så vil du sandsynligvis kunne finde mange smukke ældre møbler med smukt snedkerhåndværk som er massivt udformet i træ fra ædle og eksotiske træsorter. Der er ingen tvivl om, at du får mere for pengene, hvis du vælger at købe gamle møbler.

Men selvom træet normalt ikke bliver slidt i en grad der er så slem, at man ikke kan kalde det patina, så kan hynde og ryglæn og hvad der ellers er betrukket med stof nemt blive så slidt, at det ser ødelagt og grimt ud. Er det rigtig slemt, kan der også gå hul på stoffet, så hyndefyldet falder ud.

Få hjælp fra en professionel

Men ligger du inde med møbler, der trænger til en ompolstring, eller overvejer du at købe nogle møbler af ældre dato, så er der heldigvis hjælp at hente hos en professionel. Med professionel hjælp til møbelpolstring, får du nemlig mulighed for at få et smukt resultat, der er så flot at møblet faktisk ender med at se spritnyt ud, selvom det har mange år på bagen.

Samtidig får du også mulighed for at vælge de farver, der bedst falder i din smag og som passer til dit hjem. Fordi lad os være ærlige – selvom gamle møbler er supercharmerende, så er der altså nogle gange blevet valgt nogle ret specielle farver til betrækket. Vælger du i stedet moderne og mere nedtonede farver, som for eksempel sand, beige og grå, så bliver det meget nemmere at få møblerne til at passe ind i et moderne hjem.