At købe en bolig er for mange den største økonomiske udgift, de vil foretage sig i løbet af deres liv, og hvis det går galt, kan det have store konsekvenser fremadrettet. Så selvom det kan virke uoverskueligt at skulle bruge penge på en boligadvokat, samtidig med at du skal til at låne et kæmpe beløb i banken.

Det kan i midlertid godt betale sig at have en advokat med på sidelinjen, fra det tidspunkt du går og overvejer at skulle købe en bolig, til når skødet til sidst skal laves og tinglyses.

Overlad forhandlingerne til din boligadvokat

Med mindre du selv er en dreven forhandler, kan du overveje om det ikke er en god ide at overlade forhandlingerne med henholdsvis banken, som med sælger eller ejendomsmægleen. Både bankrådgiveren og ejendomsmægleren er ansat til at skaffe den bedste handel til deres arbejdsgiver, som i dette tilfælde er banken eller ham der skal sælge sin bolig. Din boligadvokat er ansat til skaffe dig den bedste handel. 

Når der forhandles med banken, vil selv små ændringer have en stor betydning henover en 30 årig periode. Du kan måske allerede nu få råd til at få udskiftet dit køkken eller badeværelse, som er 2 dyre rum at renovere, ved at der sker en lille ændring i lånebetingelserne.

Det samme gør sig gældende, når der skal forhandles med sælger og ejendomsmægleren. Din boligadvokat har ikke som dig forelsket sig i boligen og sidder heller ikke og drømmer om det liv der skal leves i boligen, men er i stedet fokuseret på at du skal have den bedste handel.

Han ved typisk også hvilke områder der giver de bedste nedslag i prisen og når der forelægger en købsaftale, kan han lave det nødvendige papirarbejde, så dit skøde bliver tinglyst så hurtigt som muligt. Det tinglyste skøde er dit bevis på at boligen er din.