Få gode ideer og vejledning af din glarmester

12 februar 2021 lotte_hindsberg

Det er tid til, at du skal have udskiftet din boligs vinduer og ja, det er noget du selv kan gøre, men overvej alligevel, om det ikke er værd at få det udført af en uddannet og erfaren glarmester. Hvis vi starter med det negative undgår du ved at bruge en glarmester at vinduerne sættes i forkert.

At de i værste tilfælde kan falde ud, men også at de ikke isolere så godt som planlagt eller holder så længe som de ellers kunne og snart skal udskiftes igen. På den positive side kan din glarmester komme med en vurdering til hvilke vinduer du med fordel kan vælge, samt komme med gode ideer, hvis du f.eks. går og overvejer om et vindue i stedet for skal laves om til en terrassedør ud til haven. Det kan f.eks. være en glarmester i Søborg du kontakter, for at få råd og vejledning.

Isolering og udluftning

Udover selve udskiftningen af dine vinduer er der et andet område, hvor det er vigtigt at få din glarmester ind over. Vores boliger er efterhånden blevet så godt isoleret at det er nødvendigt at være omhyggeligt med at få udluftet boligen flere gange dagligt for ikke at få skimmelsvamp. Der skal være gennemtræk i boligen i mindst 5-10 min 2 gange dagligt året rundt. Gerne mere.

Hvis du ikke får udluftet, vil dine nye vinduer også blive ødelagte og skal udskiftes. Det er en god ide at gennemgå dem med jævne mellemrum og sikre at fugerne ikke har fået revner, så der kan komme fugt ind i vinduerne. Det samme gælder hængslerne.

Det er vigtigt at vinduerne kan lukkes rigtigt. Du kan selv gennemgå dine vinduer, men du kan også få din glarmester til at komme og udføre opgaven, hvis du er i tvivl om hvordan du gør det.