Det er morsomt at se, at når man portrætterer forskellige erhverv på film og anden fiktion uanset udgangspunkt i verden, så er man enten helt eller skurk. Der er ikke så meget derimellem.

Det er dog begyndt at bløde lidt op med de moderne serier, der har bedre mulighed for at udvide deres sortiment af karakterer og udvikle på dem, end man har i en filmproduktion, hvor det mest er hovedrollen, man ser udvikle sig.

Således kan man sige, at en advokat ofte bliver skildret som enten en, der vil gå retfærdighedens vej koste, hvad det koste vil, om vedkommende så mister sin stilling (som det oftest afsluttes med, at personen får retur).

Eller også er det sådan en vederstyggelig karl, der bare vil rage til sig, lave underhåndsaftaler og måske endda underminere det demokratiske system.

En advokat er meget mere farverig

De fleste af os kan lide farverige karakterer, men i den virkelige verden må de gerne følge reglerne, specielt advokater, så selvom tiden måske ser nådigt på en, der gjorde noget ulovligt som advokat for at kulgrave en sag og få den op til overfladen og i mediernes søgelys, så er det trods alt ikke altid velset på stedet.

Og advokater, der laver lyssky aktiviteter, vil ikke komme langt i deres færd eller karrieresti. Man ser oftest dem gå ned med flaget, fordi de netop bliver afsløret. Det går bare ikke i længden, også selvom de forskellige instanser holder hånden under hinanden.

Så mister man også muligheden for at praktisere som advokat.

En advokat arbejder hårdt og har meget “kedeligt” arbejde, men der ligger også meget ansvar på deres skuldre, hvorfor de vil gå langt for, at du som kunde får valuta for dine penge til betaling.

Advokater er vigtige for det demokratiske system og dermed fremtiden.