Det er blevet berettet, at en tømrer længe har været der som jobfunktion, længe før man organiserede den slags, og det er da også fordi, at man i mange, mange år har arbejdet og udført opgaver med træ.

Derfor har man måske ikke altid kaldt det for en tømrer, og det hedder da også andre ting i udlandet, men herhjemme kan man i dag blandt andet finde en tømrer i Lyngby, hvis det er det, som man efterlyser, der er den nuværende ende på kæden for, hvordan tømrerfaget har udviklet sig.

Det bliver interessant at se, hvordan det kommer til at se ud i fremtiden, og om det skifter navn.

For man kalder sådan set også en tømrer for en træsmed, men man skelner også mellem en snedker og en tømrer, men det er der allerede skrevet en del om.

Vi vil hellere se på, hvor man kan finde en tømrer henne i samfundet udføre arbejde.

En tømrer er at finde mange steder

Der findes nemlig mange former for arbejde med træ derude, og man kan jo sige, at hvis man vil have bygget en hytte af træ, så er det nok en tømrer, man skal have fat i.

I gamle dage byggede man også de fleste huse af træ, og selvom det er dyrt at lave nu om dage, og det kræver en del vedligeholdelse, så er der stadig dem, der vælger at have deres hjem helt eller delvist i træ, fordi det ser så flot ud.

En tømrer kan også specialisere sig og arbejde med for eksempel skibe, så man forsøger at mestre dette fag.

Men en tømrer kan også forsøge at blive alsidig og arbejde med mange forskellige opgaver, så der er mere arbejde at hente, end at man skal satse på at have en mere snæver kundegruppe.