Vores kloaksystem som de fleste anser som en selvfølge har kun 150 år på bagen og endnu er det ikke noget alle har. Mange sommerhus eller tyndt befolkede områder mangler stadig at blive tilkoblet kloaksystemet. De har ofte en tank som en kloakmester kommer og tømmer. Du kan læse mere her https://henrik-kloakmester.dk/.

For vi fik vores nuværende kloaksystem kørte der en hestevogn rundt og indsamlede affald og afføring. Det blev sagt at det var en god ide at være på god fod med de mænd der kørte rundt, da de ellers godt kunne finde på at komme til at tabe latrinespanden.

Vores vigtige kloaksystem

Vores kloaksystem er en vigtig del af vores almene sundhed. F.eks. lever rotter af vores affald og kan sprede sygdom fra dyr til mennesker. Derfor er det vigtigt at vores affald bliver bragt væk. Er man i tvivl om hvor vigtigt, kan man prøve at slå den sorte død op og se hvor mange mennesker der døde af pesten tilbage i middelalderen. Det anslås at et sted mellem 75 – 200 milioner døde i Europa alene og dengang var der langt fra så mange mennesker som nu.

Få undersøgt din kloak af en autoriseret kloakmester

Har du mistanke om at din kloak ikke fungere optimalt. Det kan være at der lugter af kloak, eller at vand og affald har svært ved at komme ned og væk skal du kontakte en autoriseret kloakmester. Du må ikke selv undersøge og reparere din kloak, det må udelukkend en autoriseret kloakmester. Han vil foretage en TV-inspektion og undersøge din kloak. Er der et hul vil han reparere det og er kloakken stoppet vil han foretage en slamslugning. Få kloakmesteren til at sætte et filter på den del af kloakken der føres op til huset samtidig. Dermed mindsker du muligheden for at rotter kan komme ind i huset via kloakken.