Derfor er psykologen en god samtalepartner

08 februar 2021 cecilie_mortensen

Der er helt sikkert mange forskellige forestillinger om, hvordan det er at gå ved en psykolog. Måske forbinder du det med, at der spørges en masse ind til din barndom, eller måske går dine tanker på, at det er grænseoverskridende at dele personlige ting med en fremmed. For at afmystificere terapi og psykologsamtaler en smule mere, så lad os fremhæve nogle af de ting, der taler for at kontakte en psykolog. 

Dette skal du vide om terapi ved psykologen 

I terapien er du 100 % i fokus

Først og fremmest så er psykologen en utrolig god samtalepartner. Du vil nemlig opleve, hvordan du kommer ind til en person, som lytter til dig, og som er der for at hjælpe netop dig. Med andre ord så er det dig, som er 100 % i fokus, og det kan i sig selv være utrolig rart. Derudover kan du også få en helt anden samtale med psykologen end med venner og familie. Psykologen har nemlig et dybere kendskab til menneskets psyke, og hvad der sker indeni mennesker ved forskellige udfordringer. Du kan derfor få helt nye perspektiver på den situation, du står i. 

Du får hjælp til at komme videre

Det skal selvfølgelig også nævnes, at det kan være rigtig konstruktivt at komme til psykolog. Psykologen og dig kan nemlig arbejde sammen om, at du kan komme videre i den situation, du er i. Det kan både være ved, at du får en bedre forståelse af din udfordring, af svære følelser, af en konflikt, eller at du måske får nye redskaber, så du kan håndtere den udfordring, du er kommet ind med. 

Psykologen har tavshedspligt

Det er også værd at nævne, at psykologen naturligvis har tavshedspligt. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt jeres samtaler ryger videre eller ej. Du kan derfor trygt dele de ting, der fylder hos dig: https://www.aarhus-psykolog.dk/.