Er du ikke helt sikker på, hvornår det egentlig er aktuelt at tage en blokvogn i brug? Så er der flere svar at hente i denne artikel.

Hvornår tages blokvogne i brug? 

Når selvkørende maskiner skal transporteres

Generelt så er brug af blokvogne noget, der primært håndteres af transportfirmaer. Det vil nemlig kræve særlig erfaring, et særligt kørekort m.m., før der kan tages lastbiler i brug, som kan transportere tungt gods – for dette er lige præcis det, som blokvogne kan bruges til. Med en blokvogn er det muligt at transportere enten tungt gods eller forskellige selvkørende maskiner, som ikke er beregnet til at køre længere afstande. 

Brug af en blokvogn kan altså være særligt aktuelt i entreprenørbranchen, hvor selvkørende maskiner skal bruges på en byggeplads. Det kan nemlig være ret så bøvlet selv at få maskinerne ud på byggepladsen, særligt hvis det er langt fra hovedkontoret. Heldigvis er der ingen grund til hovedpine, når der rækkes ud til et firma, som kan håndtere fragten ved hjælp af en blokvogn.

Hvad er ellers værd at vide omkring brug af blokvogn?

Nu hvor du er blevet lidt klogere på, hvornår blokvogne generelt tages i brug, så lad os fremhæve flere ting, som kan være gode at vide. Til en start skal det nævnes, at det kan kræve meget planlægning, når en blokvogn skal tages i brug. Der kan nemlig være begrænsninger for, hvor blokvognen kan køre med den maskine, der skal transporteres. Dette er heldigvis noget, som et professionelt firma håndterer og har styr på. Du skal derfor ikke have bekymringer omkring, hvorvidt din maskine når godt frem eller ej. 

Når en blokvogn tages i brug kan der også være særlige tilladelser, der skal være styr på og måske skal der være følgebiler med. Dette griber transportfirmaet naturligvis også bolden på for dig.