Er du kommet til skade – for eksempel ved et uheldigt fald i forbindelse med sportsudøvelse eller fordi du har foretaget en uhensigtsmæssig bevægelse? Så kan du risikere at opleve vedvarende (og måske endda tiltagende) smerte, misfarvninger, hævelse og immobilitet omkring det ramte område.

Hvis dette ikke går i sig selv igen i løbet af et par dage bør du opsøge din praktiserende læge. Der kan nemlig være tale om en skade som behøver hjælp til at hele. Har du for eksempel fået en fibersprængning eller forstakt et ledbånd kan det være at du skal holde armen eller benet i ro, hvorpå det kan være nødvendigt med hjælp fra en fysioterapeut til genoptræning for at undgå yderligere skader.

Mere alvorlige skader på ligamenter som for eksempel en korsbånds eller en menisken skade kan kræve operation. Og har du pådraget dit et brud på en knogle skal du muligvis have en form for interne eller ekstern fiksering for at den kan gro ordentligtsammen.

Få hjælp til diagnosticering af skader ved en røntgen- eller ultralydsundersøgelse

Det er ikke sikkert at lægen umiddelbart kan stille en diagnose ved en helt almindelige undersøgelse. Han eller hun kan jo ikke se igennem hud og øvrigt væv og dermed konstatere eventuelle skader inden under. Men det kan et røntgen eller ultralyd apparat. Og sådan nogle finder du på en røntgenklinik.

Derfor vil din læge sandsynligvis udskrive en henvisning til en professionel røntgen eller ultralydsundersøgelse. Du kan få foretaget en sådan undersøgelse på en special klinik som har det rette udstyr dertil. Er du bosiddende i Region Midt – for eksempel Herning, Holstebro, Horsens, Lemvig, Odder, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Struer, Viborg eller Aarhus, kan du frit vælge mellem alle de røntgenklinikker som findes i denne region.

Blandt disse finder du RøntgenKlinikken i Aarhus – en top moderne røntgenklinik befolket af såvel dygtige radiografer og speciallæger som af top of the line apparatur til røntgen og ultralydsundersøgelse. Bestil tid til røntgen i Aarhus på roentgen-klinikken.dk.