Skadedyr er noget enhver boligejer på et eller andet tidspunkt kommer ud for. Skadedyr kan grundlæggende deles ind i 3 forskellige grupper. De harmløse, de irriterende og de skadelige skadedyr. Nogle af dem kan du selv relativt nemt få bug med, som f.eks. et myrebo, andre som rotter har du pligt til at få en professionel ud for at fjerne.

Skadedyrsbekæmpelse i København arbejder grundlæggende ud fra en miljøvenlig udgangspunkt som gør så lidt skade som muligt.

Vedligehold din bolig

Skadedyr har svære ved at få fodfæste, hvis du har en sund bolig. Sæt tid af til at undersøge om du har skadedyr der er på vej, når du gennemgår din bolig. Det kan f.eks.  være dit hus sokkel, træværket eller murene. Hvis du finder tegn på at der er skadedyr og det er af et sådan omfang, at du ikke selv kan ordne det, bør du kontakte en skadedyrsbekæmper. 

Det samme gælder også din grund. Sørg for at der ikke ligger gammel nedfaldsfrugter til glæde for mus og rotter. Har du en kompostbunke så inviter ikke mus og rotter på besøg, ved at smide gamle madrester ud.

Undgå også at have gamle fugtige brædder, brandestabler eller flamingokasser stående. De er fantastiske hjem for mus og rotter. 

De mest almindelige skadedyr

En skadedyrsbekæmper bekæmper alt fra møl og væggelus til bananfluer og rotter. Som tidligere nævnt kan de opdeles i forskellige grupper. De mest almindelige skadedyr er rotter, mus, hvepse, bier, husmåren, bananfluer og myrer. 

Det er især vigtigt at handle hurtigt hvis der er mistanke om rotter. 2 rotter kan på få måneder blive til 400 rotter og de er ikke alene sundhedsfarlige, de kan også ødelægge dine elinstallationer og der er risiko for brand i din bolig. De kan klatre op af glattevægge og komme ind selv via den mindste sprække.