Det er ikke kun i Danmark, at vi viser vores følelser, hengivenhed, lykønskninger og kondolencer med blomster, det sker over hele verden.

Og det kan faktisk gøre det svært, når man krydser landegrænser, hvor forskellige blomster – for ikke at sige farver – kan have forskellige betydninger, hvor end man er henne.

Selv hvis man holder dette inde for landets grænser, kan det være, man skal give blomster til en udlænding eller bare en person, som går en del op i det med betydningen af blomster – og måske også hvad de betyder i udlandet.

Det gør så måske ikke så meget, hvis man lige kommer til at give en lidt forkert blomst til ens date, hvis man ikke kender vedkommende godt nok. Man er undskyldt.

Måske giver man en blomst til en fjern slægtning i forbindelse med et jubilæum, men man havde så lige overset, at lige den her type blomst ikke var den, som personen foretrak – faktisk tværtimod.

Igen kan man sige, at man er lidt lovligt undskyldt, fordi det er tanken, der tæller, og man gjorde det med gode intentioner.

Dog er det så lidt pudsigt, at når man så giver en blomst til en afsked og den sidste rejse, hvor vedkommende ikke kan forsvare sig, så er det her, at folk kigger meget nøje efter, hvad der er valgt.

Det har måske noget at gøre med, at dette vitterligt er sidste gang, man kan give blomster til vedkommende, så der er stor symbolværdig i det, når man giver begravelsesblomster.

Omvendt må man så heller ikke komme med for stor en buket, hvis man ikke har den tætteste relation til afdøde, men det må heller ikke være for en undseelig størrelse.

Farverne må gerne være friske, men det skal samtidig ikke være noget, der signalerer fest.

Ja, det er ikke nemt, men det skal gøres.