At være tømrer er nok et af verdens ældste erhverv

11 maj 2020 anders_lundtang_hansen

Prøv lige at tænke på, at når du for eksempel hyrer en tømrer i århus, så er det faktisk en tradition med dette, der går længere tilbage, end da både faget var organiseret, og man kunne tage en uddannelse i det – og selv Aarhus var da heller ikke etableret som by endnu!

Det kommer sig jo af, at det med at arbejde med træ er noget af det ældste, som man har foretaget sig som menneske, siden man fik lyst og tanker om at bygge bygninger, der ikke længere var huler, og man gerne ville sejle over eller på søer, have og åer, hvorfor man byggede disse bygninger og sejlemetoder af ting med træ.

Allerede dengang var der nogle personer på tværs af områder på jorden, der lærte de bedste metoder at gøre det med efter, hvilke typer af træ man havde ved hænderne, og så gav de de erfaringer videre, som den næste generation så forberede.

Derfor kommer tømren selvsagt før en elektriker, slamsluger, VVS’er generelt med videre, da træet og brugen af dette for menesker går forud for de ting, som de andre erhverv benytter sig af.

Senere nedfældende man da disse erfaringer, og man sørgede for, at man kunne blive oplært i brugen af af bruge træ, så man senere kunne kalde sig tømrer og bevise, man havde erfaring med det.

Det var stadig det foretrukne materiale at bygge og konstruere med, og selvom man med tiden har opfundet materialer, der er mere stabile, holder længere og ikke skal vedligeholdes i samme omfang, så er tømrerfaget ikke forsvundet af dengang.

I gamle dage havde man ikke så mange andre muligheder for at bo i bygninger af træ, og nu er det noget af det mest eftertragtede, om det så er sommerhuset eller bare for at have et gulv af træ.

Apropos at vælge den bedste tømrer i Aarhus – eller i hele landet for den sags skyld – så skal valget ifølge os være på Andersnorgaard.dk.