Hvad er din bolig værd?

09 april 2020 pia_nielsen

Kan det betale sig at bygge til? At få ny udestue? At renovere facaden? Det koster at vedligeholde en bolig, men det er en god idé at få en vurdering af boligens værdi, inden du går i gang. Få en professionel vurdering af bolig i frederikshavn, så dine investeringer i boligen kan betale sig. 

Friværdi eller mere værd?

De to relevante ting at se på, når du overvejer at bruger flere penge på en bolig i form af renovering, udskiftning eller tilbygning er den aktuelle friværdi og potentiale for samlet øget værdi. Vælger du at investere i boligen, hvad der svarer til friværdien, risikerer du ikke, at du bruger flere penge på den, end den er værd. Har du overvejet at bygge til eller andre større tiltag, der potentielt kan øge boligens samlede værdi, er det en god idé at få en professionel vurdering af din bolig i frederikshavn eller dér hvor din bolig ligger. 

Hvad kan en professionel vurdering?

En professionel har blik for, hvad der kan øge en boligs værdi – her og nu, og på sigt. Små kosmetiske tiltag som ny farve på huset, nye fliser på terrassen og lignende kan måske gøre huset mere salgsvenligt her og nu, men der skal egentlige forbedringer til, for at det påvirker boligens samlede værdi på sigt. 

Nyt tag, udskiftning af vinduer eller tilbygning kan være noget, der kan øge værdien af boligen på længere sigt. Det er praktiske forbedringer, der ikke afhænger af tidens mode. Forbedringer beskytter eksisterende materialer i boligen, forbedrer energiklassen, øger arealet eller udskifter slidte dele med nye. 

Husk gråzonerne!

Nogle tiltag i en bolig ligger i en gråzone, der i princippet forbedre boligen, men som ikke nødvendigvis øger værdien. Udskiftning af køkken og bad er to velkendte områder, der måske gør boligen mere salgbar, men ikke nødvendigvis mere værd – helt enkelt fordi de fleste købere foretrækker selv at vælge køkken og bad.