Hvorfor du ikke må udføre alt el-arbejde selv

15 november 2019 admin

Når det kommer til el-arbejde, så er det langt fra alle ting i hjemmet, man selv må kaste sig over. Der er nemlig arbejde, som er direkte ulovligt selv at udføre – og det er med god grund. Er el-installationer ikke udført korrekt, så kan det være farligt for både ens egen sikkerhed, men det kan også øge risikoen for brandfare. Det er derfor også ideelt at tage fat i en faglært elektriker, som ved præcis de forholdsregler, man skal tage, når der arbejdes med el. 

Hold dig fra dette el-arbejde derhjemme

Der er flere gængse ting, som du ikke selv må kaste dig over derhjemme. Grundlæggende må man ikke selv udføre nye el-installationer derhjemme. El-installationer kan bl.a. indebære at installere en afbryder eller opsætte en stikkontakt, som ikke har været der før. Man må heller ikke udvide installationer, som boligen allerede har eller begynde at udskifte HFI- eller HPFI-afbryder. 

Ting som disse frarådes det, at man selv begynder at rode med. Som sagt, så kræver det ekstra ekspertise på området, når ting som disse skal laves. Ellers så er der risiko, for at man kan få stød, der kan opstå brand eller at risikoen for brandfare øges. 

Find en dygtig lokal elektriker

Hvis du er bosat i Holstebro eller omegn, så findes der mange dygtige elektrikere. Hvis du eksempelvis søger en elektriker i Holstebro, så er der god grund til at kontakte Idomel. De har erfaring i alt fra el-arbejde ved nybyggeri, alarm og overvågning, energioptimering, køl og klima, el-installationer til landbruget med mere. Med andre ord så har de en bred ekspertise, når der skal bruges en professionel elektriker. Deres erfaring rækker helt tilbage til 1969, hvorfor du kan forvente en tung erfaring i branchen, som kan være betryggende, når man endelig hyrer en elektriker til ens hjem eller virksomhed.