3 ting du kan gøre for at undgå at blokere dit afløb.

09 juni 2022 Steffen Petersen

editorial

Blokerede afløb er en stor plage. Ikke alene får de vandet til at løbe op og oversvømme dit hjem, men de kan også være en sundhedsrisiko.

Hvis du har problemer med dit afløb, kan følgende tips måske hjælpe dig med at få styr på tingene. Så læs med her i dette indlæg og hør om 3 ting du kan gøre for at undgå at blokere dit afløb.

 

kloakmester

 

1. Smid ikke bind, tamponer eller andet i toilettet

En af de vigtigste er at være opmærksom på, hvad du skyller ud i toilettet. Hygiejnebind, tamponer og andre lignende genstande bør aldrig skylles ud, da de hurtigt kan forårsage en blokering.

Smid dem i stedet i en hygiejnebeholder eller en blepose. Ved at tage dette enkle skridt kan du hjælpe med at holde dit toilet i orden og undgå dyre reparationer. Sørg for at have en toiletspand på badeværelset, så dine gæster ved hvor de skal smide deres bind eller tamponer hen (hvis de skulle være i tvivl).

 

2. Hæld ikke fedtstoffer, olier eller fedt ned i vasken

Fedt, olie og andet fedt fra madrester kan størkne i dine rør og forårsage blokering. For at undgå dette skal du sørge for at skrabe overskydende mad af dine tallerkener, inden du vasker dem. Du kan også hælde varmt vand ned i afløbet efter brug af det for at hjælpe med at holde tingene i gang.

Hvis du ender med at få en fedtophobning, findes særlige rengøringsmidler, som du kan købe til at nedbryde det. Hvis det ikke hjælper, så skal du måske kontakte en kloakmester i Storkøbenhavn for at få en kloak eller afløbsrensning.

 

3. Hold øje med, hvad der ryger ned i afløbet

En af de bedste måder at undgå en blokering på er at være opmærksom på, hvad der ryger ned i dine afløb. Selv hvis du tror, at noget kan skylles ud, er det altid bedst at tjekke det, før du lægger det ned. For eksempel vådservietter bør ikke puttes i toilettet, selv om de er annonceret som skylbare.

De går ikke i stykker som toiletpapir og kan forårsage alvorlige tilstopninger. Hvis du er i tvivl om noget, er det altid bedst at spørge en professionel eller lave en hurtig søgning på nettet.